Portakuten
Gratis offert

Industriportar

TAKSKJUTPORTAR ANPASSADE UTIFRÅN DIN INDUSTRIFASTIGHET

Takskjutportar öppnas vertikalt och skapar därmed utrymme framför och bakom porten. Portsektionerna är placerade under taket, vertikalt ovanför öppningen eller taket. Takskjutportar från 50-serien, gjorda av stål, aluminium/aluminiumkombination eller aluminium imponerar med sin unika bredd i utförande, dörrdesign och certifierad säkerhet. Kompakta takskjutportar staplar de enskilda lamellerna vertikalt strax bakom överstycket. Det låga infogningsdjupet är särskilt fördelaktigt för fastigheter med takfönster, glastak och fasader.

Vi skräddarsyr en portlösning efter dina behov; allt från en enklare verkstadsport till en helglasad designport.

Portarna är ofta en stor del av byggnadskonstruktionen för fastigheten. Detta ger dig en enorm energibesparingspotential – information om koppling och eftermontering finns i Hörmanns energibesparingskompass.

SNABBRULLPORT - SOM STANDARD MED FU-STYRNING

Hörmann snabbrullportar finns som inomhus- och utomhusport och används för att optimera trafikflöden, uppnå bättre inomhusklimat och lägre energikostnader. Hörmann-sortimentet omfattar portar som öppnas vertikalt och horisontellt, genomskinliga portar med flexibla hängningar, även i kombination med takskjutportar och rulljalusi, samt kraftfulla och servicevänliga spiralportar med släta aluminiumprofiler.

Portarna är ofta en stor del av byggnadskonstruktionen för fastigheten. Detta ger dig en enorm energibesparingspotential – information om koppling och eftermontering finns i Hörmanns energibesparingskompass.

RULLPORTAR OCH RULLGALLER - EKONOMISK, ROBUST OCH PÅLITLIG

Hörmann Rullportar och rullgaller i aluminium och stål är särskilt ekonomiska tack vare sin enkla konstruktion med endast några komponenter. Rullportar och rullgaller rullas ihop och tar knappt upp någon plats ovanför öppningen. De lindas upp och förvaras kompakt bakom överstycket. Man förlorar alltså ingen värdefull tak- eller golvyta runt öppningen.

Den höga specialiseringsgraden i rullport- och rullgallerkonstruktionen går långt över den normala standarden. Genomförandet av speciella lösningar är en del av vår dagliga verksamhet för vårt högpresterande team.

På grund av sin kompakta design är RollMatic rullgaller lämplig för max. 335 mm överhöjdsbehov eller installationsdjup, speciellt för små butiksdefinitioner med begränsat utrymme.

Portarna är ofta en stor del av byggnadskonstruktionen för fastigheten. Detta ger dig en enorm energibesparingspotential – information om koppling och eftermontering finns i Hörmanns energibesparingskompass.

BRANDSKJUTPORT FÖR ETT TILLFÖRLITLIGT SKYDD

Hörmann levererar tillförlitliga, drift- och riskanpassade skjutportslösningar med 1 eller 2 flyglar, beroende på utförande, för alla objektområden. Brandskyddskonstruktionen är testad enligt DIN 4102 och materialet kontrolleras kontinuerligt av materialprovningsanstalten i Braunschweig och är godkänd av DIBt (tyskt byggnadsteknikinstitut).
Våra rök- och brandskyddande skjutportar för säkra flykt- och räddningsvägar testas också enligt DIN 18095. De rekommenderas för alla områden med hög passagefrekvens, där personer vid brand måste skyddas mot spridning av rök.
För snabb passage och genomfart med handkärror eller mindre transportvagnar är brandskjutportar med gång-/utrymningsdörr lämpligt. Generellt är gång-/utrymningsdörrar av brandskyddstekniska skäl utrustade med dörrstängare med glidskena upptill.

SKJUTGRINDAR - SJÄLVBÄRANDE KONSTRUKTION, HÖG SÄKERHETSSTANDARD OCH HELT FÖRMONTERAD

Hörmann skjutgrindar av stabila stålprofiler levereras som kompletta element med en öppningsbredd på upp till 16 meter. På så sätt kan man täcka öppningar med bredder på 32 metern med två motgående system. Konstruktionen är helt självbärande och ger fördelar som att endast mycket lite arbete med fundament, ingen montering av styrskenor och portrörelsen störs inte av is, snö eller grov smuts.

SPORTHALLSPORTAR - REDO ATT INSTALLERAS PÅ PLATS

Hörmanns idrottshallportar uppfyller olycksfallsföreskrifterna ”skolor” i lagen om olycksfallsförsäkring GUV-V S1. Portbladet är bollbeständigt enligt riktlinjerna för DIN 18032 och testat av ”Forsknings- och materialtestinstitutet för byggindustrin, Stuttgart (FMPA)”. Portramen består av robusta rektangulära rör med horisontella förstärkningsstöd och är väl förberedd för installation på plats. Motvikter och stoppdämpare säkerställer säker och enkel portdrift.
Sporthallsporten öppnas och stängs in i hallens innervägg. Porten svänger inte in i hallen när den öppnas eller när den är öppen.

INFARTSKONTROLLSYSTEM

Från bom till pollare:
Infartskontrollsystem med en hand
Certifierade produkter:
krocktester visar på ett effektivt skydd i nödfall
Endast hos Hörmann:
Bekväm och säker styrning via det trådlösa systemet BiSecur
Vill du hindra olovlig körning på tomten hemma eller på företagsområdet? Eller letar du efter en säker lösning för att säkra en allmän plats eller ett evenemangsområde? Vare sig du behöver kontrollera trafikflödet eller säkra en genomfart – Hörmanns infartskontrollsystem sätter ribban när det handlar om säkerhet.

Vilket skyddsområde eller skyddsbehov det än handlar om: Vårt produktprogram gör det möjligt med enhandslösningar som är anpassade efter enskilda behov. Alla våra infartskontrollsystem kan manövreras med Hörmann BiSecur trådlösa teknik.

 

Pollarna från Hörmanns Security Line möjliggör en tillförlitlig och flexibel infartskontroll.

Välj beroende på användningsfrekvens och användningsfall mellan:

  • automatiska pollare
  • halvautomatiska pollare
  • borttagbara pollare
  • fasta pollare

Behöver du säkra särskilt känsliga områden för otillåten genomfart i nödfall, erbjuder våra pollare från Hörmann High Security Line en lösning för varje utmaning. Motståndsförmågan i våra High Security pollare har testats i riktiga krocktester och därefter certifierats enligt internationella normer.


Välj beroende på användningsfrekvens och användningsfall mellan:

  • automatiska pollare
  • borttagbara pollare
  • fasta pollare

VÄDERTÄTNING - HELTÄCKANDE SKYDD MOT VÄDER OCH VIND

Hörmann vädertätning skyddar varorna som belastas av väderpåverkan, sparar energikostnader, förhindrar utkast och därmed personalrelaterade förluster. I kombination med lastbryggor är utvändiga skärmtak och rampstammar överflödiga.

Hörmann-vädertätningar anpassar sig till alla lastbilstorlekar och kan därför användas universellt. Högkvalitativa topp- och sidodukar monterade på en galvaniserad, intryckbar ram ger en stabil, flexibel och draghållfast konstruktion. Dukarna och ramdelarna tillverkas som enskilda enheter som lätt kan skruvas ihop och är därmed även enkla och billiga att byta ut. Uppblåsbara tätningar samt kuddtätningar för speciell användning kompletterar det redan omfattande sortimentet.

LASTBRYGGA MED KLAFFLÄPP ELLER MATNING

Hörmann lastbryggor är en sofistikerad lösning för att kompensera för skillnaden mellan olika lastbilsgolv och lastramper. Detta gör att lasten kan flyttas in eller ut ur lastbilen i en enda horisontell rörelse.

Den robusta stålkonstruktionen med vridstyv plattform kompenserar lätt även med ojämn lastning av lastbilssidan.

Den pålitliga hydrauliken med 2 lyftcylindrar och en cylinder för läppen är redo för alla situationer, lätt att använda och framförallt säkert. Eftersom dessa lastbryggor är utrustade med automatiska nödstoppventiler i lyftcylindrarna. Man säkerställer lastbryggor blixtsnabbt. Detta är viktigt om en lastbil körs för fort när plattformen fortfarande är laddad.

Hörmann erbjuder den rätta lösningen för varje lastläge för effektiv lastning och lossning.

DOCKNINGSHUS - TOTALT SKYDD

Med dockningshus placeras ytterligare ett lås framför hallen. Det betyder att hallen kan utnyttjas helt upp till ytterväggarna. Hörmann dockningshus är alltid ett bra beslut om hallen inte tillåter installation av innerramp.

Ett komplett dockningshus består av podium med lastbrygga, vägg- och takbeklädnad samt lastning av öppning med vädertätning.

I samband med Hörmann industriportar med bruten köldbrygga rekommenderas dockningshus för lastning av temperaturkänsliga varor.
Lastbilar kan docka i brant vinkel både 90° och förskjuten i sidled. Dockningshus levereras som en enda kropp eller som seriesystem.

Lastnings-, lossnings och dockningspunkter är ofta en stor del av byggnadskonstruktionen för fastigheten. Detta ger dig en enorm energibesparingspotential.